Kutyakonzerves valóság (Kata)

 2011.12.02. 19:52
Megdöbbentő hírt olvastam: egy áruházban több nyugdíjas is kutyakonzervet vásárolt magának. Értsd: saját fogyasztásra. Kutyájuk ugyanis nincs.

 

Bevallom, elsőre majdnem elsírtam magam. De hirtelen elindult a tarkómból az a kis zsibbadás, melyet talán még székely dédapámtól kaptam titkos örökségül a génjeimen át, s amely mindig megelőzi a „bicska kinyílását”. Rájöttem, nem sírni kell, hanem törni-zúzni, ököllel asztalokat ütni, hogy meghasadjanak s a lábukon többé meg ne álljanak. Milyen mocsok világ ez?

 

Kezdjük ott, hogy a mai nyugdíjasok az egész életüket átdolgozták Magyarországért. Ők már bizonyítottak. Odaadták fiatalságukat, egészségüket, erejüket a hazájuknak. Egy életen át adóztak szorgalmasan, az ő idejükben az adócsalás még ismeretlen fogalom volt. Aztán, miként az Isten s a természet törvényei visszavonhatatlanul elrendelték: megöregedtek. Elérték a jól megérdemelt pihenés időszakát. Azt, amelyről az ember aktív dolgozó korában ábrándozik: kedves, öreg arc, mint Vilma néni a Frakkból, egy életen át gyűjtött bölcsesség, fonott hintaszék a teraszon, kényelmes fotel a kandalló előtt, huncut kisunokák mindenfelé, a felnőtt gyermek-szülők pedig jóízűen eszik a nagymama lekvárját. Mert ez így volna normális. Egy normális társadalom tiszteli az öregjeit. Megbecsüli őket azzal, hogy nem juttatja koldusbotra őket.

 

Ehelyett mit kell látni? Öreg nénik-bácsik nyomorognak. Kicsi, kopott öltönykék, itt-ott foltozva, fáradt szemek, farhát-csodák ebédre, kutyakonzerv vacsorára. Ennyire futja. Ennyire taksálják manapság egy élet munkáját. Barbárnál is barbárabb dolog.

 

És mi a hab a tortán? Van a családomban nyugdíjas, levelet hozott neki a postás. Nem kisebb megtiszteltetés érte a nyugdíjasokat, mint hogy Orbán Viktor írt nekik. Személyesen. Másfél oldalas levél, első oldalon Orbán Viktor maga arckép formájában. A levélben megnyugtatja a nyugdíjasokat, hogy nagyon nagyra tartja őket, mindent megtesz, hogy a nyugdíjuk értékálló legyen. Sőt, a közbiztonságot is megerősítette, a kisebb lopásokat is szigorúbban büntetik. És persze vigyázó szemeit a közüzemi számlákon is rajta tartja.

 

Ez az egész mai világ egy béna karikatúra egy kezdő rajzmester tollából. Nem egy miniszterelnök arcocskájával díszített levéllel kell tiszteletet mutatni. Sokkal inkább méltó életet biztosítani az öregjeinknek. Ha ebbe belegondolna, legalább arckép nem volna a levél első oldalán. Az arcon ugyanis már nem volna bőr. Lesült volna!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgardrob.blog.hu/api/trackback/id/tr773432400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micimami 2011.12.02. 21:33:26

Szomorú, hogy hazánkban a létbiztonság is idáig süllyedt, mint ahogy azt a jelen állapotok is mutatják. Aki nem tudja mi is az a nélkülözés, mi az legalább a létminimum szinten maradásáért küzdeni, attól az embertől nem lehet elvárni, hogy tiszta lélekkel, az emberek gondjait átérezvén vezessen egy országot. Egyszerűbb, "nyugdíjashülyítő" leveleket küldözgetni, mint emberhez méltóvá tenni azokat az életeket. Gyarló és igazságtalan világban élünk! De reménykedem, hogy minél előbb beköszönt, a vágyott szebb jövő!

lordblog 2011.12.02. 23:17:30

RÁADÁSUL A NYUFIG NEVÉBEN KÜLDTÉK AZ ÖSSZES NYUGDÍJASNAK! HÁNYAN IS VAGYUNK?????? - ENNEK ANNYISZOR 90,-FORINT A POSTAKÖLTSÉGE, A NNYISZOR EGY GÉPPAPÍR, ANNYISZOR EGY BORÍTÉK, ANYYISZOR MÁSOLÁSI DÍJ, ANNYISZOR SZINES KÉP, EGYSZERI JUTALÉK! MINDEGYIK A KUKÁBAN LANDOLT, ÉS AZT A PÁR MILLIÓT NEM INKÁBB A NYUGDÍJHOZ KELLETT VOLNA TENNI? - MIT ÉRTÉL EL VELE O.V.? GRATULÁLUNK!!!!!!!!!!

Andró-Vaskó 2011.12.03. 08:53:32

Valószínű kezdek nagyon unalmassá válni, de ismét van mit mondanom. Nagyon okos vagyok. Ötvenhatos magyarok azzal dicsekedtek Michigan-ben hajdanán, hogy a nagy élelmiszeráruházakban piszok olcsó kutyaeledeleket vásároltak, finom volt, mint a pörkölt, 1957-ben, és azt ették, nagyon ízlett. Gratulalunk nekik. Spóroltak.

Volt vietnámi veteránok, akik az utcán élték le utána következő életüket, kutyaeledelről csak álmodtak. Igaz, a pia és az acid nem engedte holmi kutyaeledelek vásárlását. Meg az Agent Orange. Az ország pedig nem törődött velük. Kapitalizmusban a tőke az érték, ők pedig lenullázódtak, a front túl kemény volt. Már aki hazatért egyáltalán. Mert a vietnámiak is lőttek, még pedig magyar AMD-kkal. Nagyon fájdalmas valami.

Amerikában aki egyáltalán megéri a nyugdíjkorhatárt, az már nyert a lottón. Ez felszabadult gyarmat, ahol annyira felfejlődött az élet, hogy ma már az embert nem adják-veszik. A nőket sem értékelik a föld alá. Szabadság van. A nyugdíjas? Ja, az ma sem ember, nem hoz a konyhára. Vagy önként megy az utcára, vagy kirúgják. És ez a rendszer akar jönni a nyakunkra felszabadítani. Jól is nézünk ki. Fél ország az utcán.

apjafia 2011.12.03. 17:30:39

Sajnos a dolgos-szorgos magyarok jutottak erre a sorsra. Biszku Bélák és más (kisebb-nagyobb) párt-vezérek nyugdíjából futja szobalányra, bejárónöre, soförre is. Némelyiknek testöre is van, személyi orvosa, vagy éppen konyhai személyzete, aki bevásárol helyettük. Nem csirkelábat, far-hátat...
süti beállítások módosítása