Új idők szele? (Kata)

 2011.12.16. 16:18
Olyan furcsa dolgok történnek. Valami van a levegőben. Nem tudom miért, de próbálom megérteni. Valahogy minden felgyorsult. Mintha mindenki a vesztébe rohanna. Emberek kapkodnak, egyik bolondságot a másikra halmozzák, életek mennek tönkre, családok hullnak darabokra. Ok nélkül, csak úgy. Mintha valami furcsa késztetés vezérelne mindenkit: gyorsan, még ezt is, azt is meg kell tenni. Bármi áron.

 

Ugyanakkor a kapkodáson túl semmi nincs. Semmi, csak fásultság, érdektelenség. Elviszi a bank a házat? Nem baj, csak a tehetségkutató menjen! Éheznek a gyerekek az iskolában? Anyjok, adj egy sört! IMF- terhek, rossz stratégiák alatt recseg-ropog a gazdaság? Net legyen, meg pucér csajok rajta, addig nincs baj!

 

Pedig van. Hatalmas. Valami rossz előérzet gyötör. Nem tudom miért és azt sem, mi ez. Forrong a világ. Országok, életek roppannak. Háborút emlegetnek. Sok vitát hallok erről mostanság. Lesz? Nem lesz? Küszöbön a harmadik borzalom? Vannak, akik szerint igen, de legyen is, hiszen kell a megtisztulás. Mások szerint nem, nem eszik olyan forrón a kását.

 

Én nem vagyok politikus, nem vagyok jós sem. Én csak a gondolkodó hallgatóság lennék. Lennék, ha nem volnék anya. Lennék, ha nem hinnék a jövőben. Így azonban próbálok nézni. Nem csak nézni, látni. Hogy mi lehet a feltételezgetéseken túl. Mert az ugye nem lehet 2011-ben, hogy egy reggel felébredek és kiderül: háború van. Hát próbálok figyelni. Igyekszem látni, mi van a szavakon túl. Próbálok mindenféle rezgéseket elkapni a semmiből. A háború nehéz dolog. Megtisztulás halállal? Életek árán? Ártatlanul?

 

A háborút dédanyámék, nagyszüleim megélték, átélték. Az nem lehet, hogy az érzés, a felkiáltójel ne legyen ott valahol a tudatomban… Az nem lehet, hogy ne hagyták volna itt nekem, nekünk örökül a figyelmeztető jelzést. Az nem lehet, hogy amit ők átéltek, azt én ne érezzem meg. Nem állhat az ember védtelenül a pusztulás előtt. És nem úgy értem, hogy gépfegyverrel akarok kalimpálni, nem. Nem tudom, mi a megoldás. Nem tudom, hol vannak a határok.

 

Bizonyos értelemben háború van. Küzdelmek, nyert csaták, vesztett harcok. Mindennapjaink. De ez a tisztítótűz. Most kell elkergetni a kufárokat. Most kell megkötözni minden torz Káint. Most kell elűzni a békétlenséget, amíg nem késő. Ne akkor kapkodjunk, amikor már hatalmas a baj. Igyekezzünk az igazság hangját meghallani, akkor is, ha az halk és szelíd. Túl vagyunk azon a ponton, ahol még lehet üveges birka-szemekkel terelődni a kétharmados nyájjal együtt. Már nem elég legyinteni, hogy majd lesz ez jobb is. Valamit tenni kell.

 

Bármi legyen is a megoldás, soha nem szabad félnünk kijelenteni: magyarok vagyunk. Ki kell mondatni azokkal is, akik ott ülnek a magaslatokban és törvényeket hoznak. Egyszer, kétszer, százszor. Ha kimondják, talán eszükbe jut, hogy a saját népük érdeke a legfontosabb. És cselekedni. Ha nem, akkor mindösszesen annyi marad nekünk – mint már oly sokszor a történelem során – fizetni vesztes oldalon.

 

Vigyázz, világ, én nem azért adtam életet, hogy elvegyék! Nem borzalmat szültem, hanem hitet. És senkinek nincs joga ahhoz, hogy ezen változtasson. A jelen helyzeten kell változtatni. Ez nem jog, hanem kötelesség!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgardrob.blog.hu/api/trackback/id/tr443468884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andró-Vaskó 2011.12.18. 14:48:21

Nagyon érdekes cikk.
A határokat visszaszerezni háború nélkül kizárt. Ma már nem. A világrendszer omlik, az USA vezette angol világbirodalom egyre kevésbé képes kontrollálni az eseményeket, elvesztette erejét. Irakból kivonult, Afganisztán a következő, és a Szovjetúnió is rögtön ez után omlott össze. Elvesztette nemzetközi tekintélyét, senki nem félt többé tőle. Ez lesz az USA sorsa is.

És akkor rajta.

Sose tudni, lehet, hogy maga Orbán Viktor fogja majd letámadni Szlovákiát. Akkor ugyanis az lesz a menő, tehát akkor azt csinálja. Ha addig agyon nem verik persze. Erre is van komoly kilátás. Ugyanis jövőre a magyar nemzet jajgatni fog. Elég lesz egy szikra. Szóval szerintem Kata jó felé kapisgál. De ahhoz hadsereg kell, sorkatonaság, nem ilyen bóvli szerződéses bolondság. Meglátjuk.

Kellemes Karácsonyt!
süti beállítások módosítása