Erkölcsi forradalmat! (Kata)

 2012.03.29. 11:48
Rettenetes baleset történt. Egy várandós nőt elütött egy autó. A kismama azonnal szörnyethalt, a kisbaba életéért azonban még küzdenek. Igen, néha ennyi az élet. Ezt biza fel kell dolgozni, meg kell gyászolni, fel kell állni a családnak, hogy később továbbléphessen. Nem egyszerű feladat, leginkább magukra, egymásra lehet szükségük.

 

Persze a híradás kerekei beindultak, a médiának nyilván ez a dolga. De a gátlástalan, szenzációhajhász hozzáállás már felháborító. Miféle mocsok gazemberség eleve olyan címmel nyitni, hogy „Elgázolt anyja hasából vágták ki Csengét”? Miféle embertelen hozzáállás ez? Milyen mentséget találhat erre egy „újságíró”? Objektivitás? Tényszerű hírközlés? Nem. Ez egyszerűen érzéketlenség. Felháborító bunkóság.

 

Én nem vagyok újságíró. Én nem érzem át a „sztorit” ebben a történetben. Nem vagyok újságíró, mert nem értek egyet az olvasottság ilyesfajta növelésével. Nem vagyok újságíró, ha a dolgok emberi oldalát nézem? Mert ennek a végtelenül szomorú és tragikus esetnek csak és kizárólag emberi oldala van. Nem szakmai kérdés. Csak a gyermekkorban felszedhető egészséges tartás, jóérzés kérdése. S akiből ez hiányzik, az ne nyúljon ilyen témához. Sőt, tollhoz sem.

 

És ami a legszomorúbb, hogy az ilyen tálalásra jócskán akad vevő. Azt hiszem, ez az egyik legszörnyűbb kórkép a felvilágosult, jómódú, civilizált társadalmunkról. Hogy már csak a nyers, bunkó mondatokra kapják fel sokan a fejüket. Azt hiszem, ideje volna egy igazi erkölcsi forradalomnak is. Igen, tragédia a tragédiában.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgardrob.blog.hu/api/trackback/id/tr74347684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása