Isten kezében (Kata)

 2012.06.13. 10:15

Esik. Nem is esik, szakad. Az eső összefüggő, szürke függönyként borul a világra. Aztán a földön a kövér cseppek szépen megfogják egymás kezét és hatalmas pocsolyává lesznek. Autók jönnek-mennek, eső kopog, kerék tocsog, ázik a világ.

A postás megadóan, egyhangúan tekeri kopott biciklijét. A két hatalmas zöld táska megadóan csüng a bringa két oldalán. Már a szemüvegét sem törölgeti, inkább az ösztön hajtja, mint az éleslátás. De megy, teker, dolga van, kérem, levélhalmazok várnak arra, hogy eljussanak a címzetthez. A kapu előtt megáll, jókedvűen kiabál. A csengő nem számít, lehet, hogy nem is látja. Az éles kiabálás megtöri az eső egyhangúságát.

Két nő az út közepén. Furcsa látvány, mindkettő talpig esőben. Az egyik poroszkál, a másik rohan pár lépést, megáll, bevárja társát, majd kezdi újra.  Egyidősek lehetnek, valahol hetven körül. Ázik a régi szoknya, csicseg a cipő a vízben, mindenhol be, oldalt ki. Valószínűtlenül vizes minden.

-          Szaladjunk már, Rozikám, hát elázunk!

-          Dehogy szaladok én, szaladtam én már annyit, majd megszáradok!

Hát ennyire eltérőek vagyunk. Ki elázva is attól fél, hogy vizes lesz, ki pedig egykedvű, bölcs nyugalommal állja a zivatart. Hol a megoldás? A postás szemüvegében? Vagy a nénik beszédében?

Ennél egyszerűbb a válasz: az Isten kezében. Ahol elférünk mindannyian, ázottan, fázósan, szemüvegben vagy csak a szoba ablakában ülve.

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgardrob.blog.hu/api/trackback/id/tr584585171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andró-Vaskó 2012.07.01. 09:50:13

"a földön a kövér cseppek szépen megfogják egymás kezét és hatalmas pocsolyává lesznek"

Nem semmi kep...ez Kata!
süti beállítások módosítása