Halálos ölelés (Kata)

 2012.01.05. 11:15
Baj van. Hatalmas. Egyre több és több terhet vonnak a hátunkra. Az elégedetlenség is egyre csak nő. Érthető. A legnagyobb baj az, hogy az emberek lassan maguk ellen fordítják az tehetetlen dühüket.

 

Most olvastam a hírt: egy 79 éves asszony és a fia a halálba menekültek. 75 ezer forintból éltek ketten. A számlák kifizetése után alig maradt valami. 79 év. Ennyi jutott. Meg egy utolsó, halálos ölelés a végtelenben. Ez után már csak a döbbent csend marad.

 

Emberek, ébresztő, hát hová jutottunk? Adók, kulcsok, számok röpködnek, rendeletek, módosítások, pökhendi vigyorok az öltönyökben, jóllakottan. Ez az egyik oldal. A másik oldalon az utolsó mosoly a kopott kis rongyokban. A kettő között pedig mi. Az én anyám, a másik apja, a családjaink. Tágabb értelemben a nemzet maga. Valamerre sodródni fogunk. Kevéssé valószínű, hogy az öltöny felé. Akkor mi marad? A sínek? Ugrások a semmibe? Utolsó, halálos ölelések? És ez senkinek sem felkiáltójel?

 

Kutyakonzerv vacsorára? Nem baj, mulassunk egyet az Operában! Vége az életnek, nincs tovább? Nem baj, menjünk táncolni a térre, hiszen mi tiltakozunk! Fedél nélkül maradnak családok? Nem számít, kompenzálni kell a bankokat, meg ne sértődjenek! Megkéselnek a saját házadban? Megoldjuk, ebadót vetünk ki, még a jóravaló Morzsit is meneszteni kell, ne akadályozza szegény rablót!

 

Nem, nem, nem és nem! Ezt nem lehet hagyni. Naiv vagyok? Meglehet. De én azt akarom, hogy a gyerekek ne éhezzenek, az idősek ne legyenek védtelenek, a családok pedig ne legyenek kiszolgáltatottak. Ez olyan nagy elvárás egy olyan országtól, amelyik a fél fizetésünket elnyeli adó gyanánt? Lassan csak a levegővétel lesz adómentes, meg persze a rablás. Legyen az bármilyen: bozótvágós vagy öltönyös. A rablás az rablás. Az élet pedig a legnagyobb kincs.

 

Vigyázzunk egymásra, álljunk ki együtt kéz a kézben, ma egy 79 éves nő és a fia. És holnap? Biztonságban vagy? És a szüleid? A családod? Ezen kellene elgondolkodni…

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgardrob.blog.hu/api/trackback/id/tr783521367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemzetikonyves · http://www.gyepu.hu 2012.01.05. 12:16:47

Kedves Katalin!

Sajnos naponta ezen agyalok, hogy mi fog velünk történni, elég csak a szűk környezetemben körülnézni. Alapvetően nagyon optimista ember vagyok, de van egy rossz érzésem, hogy a mostani helyzetből kitörni már csak nagyon súlyos áldozatok árán lehet majd. Kell egy totális katarzis a megtisztuláshoz ami lehet csak országos szintű lesz, de az is lehet hogy globális...

dühös őr 2012.01.05. 13:14:29

Tudom hogy egy Magyar ember ilyet nem tesz de én már ott tartok 49 évesen hogy külföldre mennék ,,túlélni,, :( :(

Tercsi21 2012.01.05. 14:04:25

Szia Kata!

Nagyon elkeserítő hírek ezek! Nem is igazán lehet csodálkozni azokon, akik a külföldi lehetőségeket kihasználják. Még a legmagyarabb magyar hazafiban is megfogalmazódik a gondolat! Amit mi, kisemberek tehetünk, az az egymásra figyelés, a leginkább bajba levők felkarolása. A családok egymás felé fordulása. A közösségeknek, baráti társaságoknak nagy szerepe lesz. A közösség a legnagyobb megtartó erő! Régi, de most sokszorosan megfontolandó igazság!

Micimami 2012.01.05. 18:11:03

Szenvedés, kín, éhezés, nyomor, rablások, munkanélküliség, öngyilkosságok. Szomorú, de az utóbbi idők legtöbbet hallott, és legjellemzőbb hírei ezek, amiket szeretett hazánkban, nap mint nap hallani. Az "pökhendi öltönyös urak" nem akarják meghallani ezeket a segélykiáltásokat! Egyszerűbb szajkózni a kétharmados népakaratot, mintsem meglátni, és meghallani a valóságot. Csak tudnám, hogy milyen érdek fűzi őket ahhoz, hogy emberek tömegeit tegyék tönkre?! Az ésszerűség és a logika igencsak távol áll tőlük!
süti beállítások módosítása