A minap olvastam, hogy elárverezték a „Kárpátok Géniuszának”, Ceausescunak a luxustárgyait. Volt abban Mao Ce-tung ajándéka (egy bronz jak), leopárdbőr, a díszes családot ábrázoló szőnyeg, aranyozott galambpár. Sőt, a diktátor pizsamái is eladásra kerültek. Bár már magángyűjteményből, mivel a tárgyak jelentős részét már régen elárverezte a Ceausescu-vagyont kezelő állami szervezet.

 

Én azt hiszem, ez hatalmas hiba volt. Én a magam részéről érintetlenül hagytam volna a villáit. Gondoljunk csak bele. Adott egy szerencsétlen, buta kis suszterfiú. Hála a kommunizmus aranykezének, amely nem szelektál, csak embereket pozícióba emel, egy ország vezetőjévé növi ki magát. Nemcsak vezető, de véreskezű diktátor lesz. Valahol logikus is, hiszen a primitívségben kódolva van a kegyetlenség is.

 

Nemigen van család, amely valamiképpen ne szenvedte volna meg a kommunizmus aranykorát. Csonka családok (bizony sokan tűntek el úgy, hogy munkára "sorozták be" őket a Duna-deltába, de bizony sok épület alagsora is mesélhetne titokzatos eltűnésekről, kínkeserves halálokról), hideg lakások, áramszünet, jegyre vásárolható élelmiszerek, sorbanállás órák hosszán át és még lehetne sorolni. Tehát felejtsük el a buta romantikát, hogy igen, de akkor még az ember munkahelye biztos volt, meg a nyugdíj, és persze mindenhol ugyanannyiba került a kenyér. Az idő sokmindent feledtet, az ember hajlamos csak a szépre emlékezni. Épp ezért tartom hatalmas hibának a Ceausescu-villák kiürítését. Meg kellett volna nyitni szépen a lakosságnak. Azért, hogy menjenek csak be. Viszonyítani. Hogy amíg ők otthon gyertyaláng mellett olvastak és fázlódtak, addig ez a két Istenverése hihetetlen luxusban élt. Giccses luxusban. Aranyból készült vízcsap, hatalmas perzsák, étkészletek. Igen, meg kell nézni, hogyan élt a „nép fia” a mások vérén és verejtékén. Az én anyámén, a szüleinkén. Mi, akik a gúnyhatáron túl születtünk, értjük, miről beszélek. Azt látni kell. Azért, hogy megértse mindenki, mit jelent a véresen komoly kommunizmus. Hogy most, 2012-ben eszébe ne jusson senkinek támogatni, tovább vinni a mocskos, gyilkos eszmét. Hogy mindenki megfontolhassa, hova húzza az X-et, amikor eljön az ideje. Hogy világos legyen, a kommunista vezetők utódai ugyanazt a vonalat viszik tovább.

 

Mert hiába tűnt úgy a brit, amerikai, japán vásárlóknak, hogy a véreskezű diktátor személyes tárgyai kultúrtörténeti ritkaságok, azok mégiscsak a halálosztó mételynek, a kommunizmusnak a részei. Márpedig azt hiszem, nem fektetünk elég nagy hangsúlyt arra, hogy az a korszak meg ne ismétlődhessen még egyszer. Hogy minden gyerek úgy nőjön fel, hogy tudja, mit jelent a kommunizmus. Azt tudni fogják, mit jelent a holokauszt. Mert az érintettek vigyáznak rá, nehogy feledésbe merüljön. És ha mi nem vigyázunk eléggé a saját tragédiánkra, akkor bizony a mi bűnünk lesz, ha megismétlődik!

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgardrob.blog.hu/api/trackback/id/tr433967063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andró-Vaskó 2012.01.31. 10:15:17

Ez egy nagyon felkavaró cikk volt Katától. Nem is tudtam, hogy ő erdélyi. Tudom, hogy a Ceaucescu, ha jól írom a nevét, rendszer szörnyű volt. Akkor már Magyarországon nagyon laza volt a kommunizmus. Ezért itt nem értik azt, miért ágál Kata annyira a kommunizmus ellen. Magyarország a Kádár-rendszerben különleges helyzetben volt. Egyrészt 56 miatt, másrészt Kádár miatt. Itt röhögtek a román marhaságokon, csak Erdélyért fájt a szív.

Ehhez még azt is hozzátenném, és most jobb? Mikor a cigány, meg elcigányosodott magyar gengszterbűnöző veri agyon a magyart? Tényleg jobb? Nem is tudtam. A demokrácia ugyanis, az amerikai tipus, nem más, mint felszabadult gyarmat, bunkók uralma, alvilági bűnözőké, cigányoké, zsidó holocaustosoké. Megkérdezném: ez tényleg jobb, mint a kommunimus?

Válasz: a kettő ugyanolyan ocsmány.
Egyik kutya, másik eb.

Magyar szocializmust a Kárpátok alatt!
Magyar rendszert!
Szebb jövőt!

Micimami 2012.02.05. 22:31:15

Nem kell a kommunizmus és az általa szült korcs személyi kultusz, és diktatúra!
Nem kérek a neoliberális demokráciából sem, ahol minden faj fontosabb, mint a saját nemzet!
Egyetértek az előttem szólóval, miszerint új "Magyar rendszerre" van szükségünk ahhoz, hogy a szebb jövő megvalósulhasson!
Áldjon meg az Isten minden igaz magyar embert, és segítse összefogásunkat!
süti beállítások módosítása