A válaszútról (Kata)

 2012.02.03. 12:22
Mindig van választás. Ez örökérvényű. A zsákutca csak azt jelenti, nem a helyes irányba indultunk el a kereszteződésnél. De volt választásunk. És van is. Ugyanis ha előre nem vezet út, akkor nagyon egyszerű: vissza kell fordulni egy szusszanatnyit, majd újra dönteni. Piszokul nehéz, tudom. Érzem. De nem kivitelezhetetlen.

 

Az is teljesen normális, amikor egy döntés után némi kis ürességet érez az ember. Az üresség nem mindig jelenti a tartalom hiányát. Néha csak annyit jelent: kiürítettük a romlott tartalmat. Amit persze már megszoktunk. Tudtuk, hogy romlott, csak megszoktuk. Tanulság: ürítsük a rosszat, mielőtt hozzászoknánk.

 

Amikor életet adunk, akkor halált is. Ez is örök igazság. Az életnek feltétlenül halál a vége. Ez nagyon nehéz tudat. Ugyanakkor azt is tudnunk kell, hogy amikor eltemetjük az életünk egy részét, életet adunk. Teret, helyet jó dolgoknak. Csak sajnos rágörcsölünk a gyászra. Hogy valamit elvesztettünk. De semmi nem történik ok nélkül. Néha csak azért megyünk fejjel a falnak, hogy a megfelelő ember vagy helyzet mellé landolhassunk fenékre. S bár ezt a koppanás pillanatában nem értjük igazán, de később visszatekintve rájövünk: ez így volt helyes. A legnehezebb időben is arra kell gondolni: a legmélyebb völgy fölé is tornyosul legalább egy dombocska, ahonnan vissza lehet nézni. És ha csak sík talaj van, az is magasabb a völgynél!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgardrob.blog.hu/api/trackback/id/tr894059007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Micimami 2012.02.05. 22:31:31

Sajnos, nagyon sokan a "zsák utcában" rekedtek! Valami ott tartja őket, valamilyen rosszul elhelyezett irányjelző tábla. De már készülőben, fejlődőben van az az erő, amely megtudja mozdítani, és a jó irány mutatásával kivezeti őket, a szebb jövő irányába!
süti beállítások módosítása