A profanizált csoda (Kata)

 2012.02.09. 18:02
Megdöbbenve olvastam, hogy két népes család összeverekedett a SOTE szülészeti klinikáján.

 

Szülészeti klinika. Kisbabák. Apró pici életek. Az a hely, ahol az ember kicsit suttogva beszél, igyekszik halkan járni. Mert ott minden csúnya, fájdalmas valóság ellenére csoda történik, sokszorozódik a legnagyobb kincs: az élet. Ez is egyfajta misztikum, szentség. A születés maga.

 

És adott két meglehetősen népes család. Akik némi tartozás miatt elkezdenek verekedni. Ennél aljasabb, mocskosabb dolog a világon nincs. A rendőrök a szülészetre kell menjenek rendet tenni. Van ennél lejjebb? Térelválasztó oszlopokkal verekednek, életveszélyes a helyzet. Hát hol nevelkedtek az ilyenek? És erre nem mentség az, hogy nem volt gyerekszobájuk, hogy szegénységben élnek-éltek, hiszen állítólag pár milliós tartozás áll a háttérben. Akkor mi? Genetika? Rossz vér? Félelem a szélsőségesektől? A lélek teljes hiánya? Miféle családszeretetről papolnak mindig mindenféle fogadatlan prókátorok? És senki ne takarózzon avval, hogy ez csak egyedi eset! Nem egy ember bolondult meg, hanem két népes család nagyon sok tagja.

 

Nem értem én ezt. Nem is tudom, nem is akarom. Vannak emberek, akik előtt már semmi nem szent. A temetőben képesek szétverni a sírokat, mert a betonvas eladható a színesfém-telepeken. A koszorúkat lelopják. Embert ölnek pár forintért. Néha a semmiért, hiszen csak a lehetőséget látják, munka nélkül pénz. Bármi áron. Templomokat fosztanak ki. Krisztus testét is eladják, csak pénz legyen.

 

Apró gyermekek életét, nyugalmát veszélyeztetik. A szülés gyötrelmeit kipihenni vágyó anyukák nyugalmát zavarják meg. Boldog nagyik, ujjongó testvérek kell lássák a brutalitást, hallaniuk kell az elállatiasodott kétlábúak őrjöngését. A születés szentségének kegyetlen profanizálása. Meddig még? Ki, mikor és hogyan akar ennek gátat szabni? Nagyon szeretnék végre valós alternatívákat hallani. Szívvel és lélekkel, vasmarokkal. Mert azt megtehetem, hogy nem megyek el este hat után kenyérért a boltba, a gyermekemet is kísérgethetem iskolába, de a születés csodája mégiscsak a klinikához van kötve. De miért a békés állampolgároknak kell a biztonságon elgondolkodniuk? Miért nem a tolvajok félnek? Hol csúszott el a dolog?

 

Kíváncsian várom, mi lesz a büntetésük. Ha lesz egyáltalán…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lelekgardrob.blog.hu/api/trackback/id/tr224084912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andró-Vaskó 2012.02.10. 07:18:44

Kedves Kata, most, hogy ne legyek okos-kos, meg kell mondanom, hogy amíg a Jobbik nem jut hatalomra, itt változás nem lesz. Ez most szervilizmusnak tűnik, talán az is, mindegy, de amíg nem a Gárda és a Szebb Jövőért Polgárőrség intézi az állampolgárok életét, netán a Csendőrség, addig itt nem hogy rend nem lesz, de agyonverés lesz, és ezerrel.

Magyarul: a cigányokra rá kell szólni, és olyan hangon, ahogy ők azt megértik.

Szebb jövőt!
süti beállítások módosítása